Urheiluhieronta

Varaa aika ›

Urheiluhieronta

Haluatko saavuttaa huippusuorituskyvyn ja viedä urheilullisuutesi uudelle tasolle?

Urheiluhieronta on monelle myytti. Eikä vähiten sen nimen takia. Urheiluhieronta rinnastetaan monesti vain huippu-urheilijoiden "luxukseksi", ja jotta siitä saisi varmuudella kaiken hyödyn irti, olisi urheilijan hyvä olla vähintään kansallista tasoa. Tämä on harhaluulo. Urheiluhieronta sopii yhtä hyvin niin kuntoilijalle kuin huippu-urheilijallekin. Eikä vastaan ole tullut yhtään sohvaperunaa, jolle urheiluhieronta olisi ollut jotenkin epäedukasta. Minulta kysytään useasti klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan eroista. Absoluuttista vastausta kysymykseen on vaikea antaa, koska urheiluhieronnassa käytetään hyvin samankaltaisia tekniikoita kun klassisessa hieronnassa. Suurin ero löytyykin varmasti käyttötarkoituksesta. Siinä missä klassinen hieronta toimii enemmän hemmotteluna, urheiluhieronta on huomattavasti spesifimpää, johonkin lihakseen tai lihasryhmään keskittyvää. Otetaan esimerkkinä vaikka aitajuoksija tai jääkiekonpelaaja, joiden lonkanalueen lihaksisto joutuu alituisen kuorman kohteeksi. Urheiluhieronnassa keskitytään juuri näiden lihasten käsittelyyn, jotta palautuminen olisi maksimaalisella tasolla ennen seuraavaa suoritusta.

Huomionarvoisena asiana pitää muistaa urheilijan, etenkin kilpaurheilijan sen hetkisen kisa- ja/tai harjoituskauden vaatimukset. Karkeasti urheiluhieronnan voi jakaa valmistavaan ja palauttavaan. Valmistavalla hieronnalla ennen urheilusuoritusta urheilijan keho valmistellaan tulevaa suoritusta varten. Valmistavat hieronnat ovat kestoltaan lyhyitä, nopeatempoisia, aktivoivia ja tapahtuvat ennen lämmittelyä. Urheilusuorituksen jälkeen tehdään palauttavaa hierontaa, jonka tarkoitus, nimensä mukaan, on nopeuttaa palautumista.

Oli kyseessä sitten urheiluhieronta tai klassinen hieronta, on näillä hyvin samankaltaisia vaikutuksia kehossa.

Urheiluhieronta lievittää lihasjännitystä, nopeuttaa palautumista ja vähentää harjoittelusta syntynyttä kipua. Verenkierron tehostuminen edistää ravinteiden kulkeutumista lihaksiin ja auttaa ehkäisemään vammoja. Urheiluhieronta myös parantaa liikkuvuutta ja nivelten toimintaa, mikä puolestaan optimoi suorituskykyä. Lisäksi se lievittää stressiä ja ahdistusta, parantaen mielialaa ja keskittymiskykyä. Terapeutit pystyvät havaitsemaan kehon epätasapainot, tarjoten ennaltaehkäisevää ohjausta ja vinkkejä oikeanlaiseen lihashuoltoon. Urheiluhieronta ei ole pelkkä ylellisyys, vaan välttämätön osa kehon hyvinvointia. Säännöllinen kehonhuolto auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi turvallisesti ja tehokkaasti.

On tärkeää huomata, että urheiluhieronnan vaikutukset voivat vaihdella yksilöittäin, ja joillakin saattaa olla erilaisia reaktioita hierontaan. Ennen hierontaa on hyvä keskustella hierojan kanssa omista tarpeista, terveydentilasta ja odotuksista, jotta saat juuri sinulle sopivan hierontakokemuksen. Urheiluhieronta on osa terveydenhoitoa, mutta se ei yksin korvaa urheilijan tai kuntoilijan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Voit lukea lisää hieronnan vaikutuksista täältä.

Mikäli mietit voisiko urheiluhieronta olla juuri sinulle oikea vaihtoehto, voit aina olla yhteydessä sähköpostitse: info@aflexhierontapalvelut.com tai jättämällä yhteydenottopyynnön.
 

Åbo Flex Hierontapalveluiden kautta voit tilata kätevästi hieronnan myös kotiin tai vaikka työpaikalle. Åbo Flexissä vastaanotetaan niin SmartuminePassin kuin MyEdenredin mobiilisovellusmaksuja! Hinta on aina edullisempi mitä enemmän asiakkaita kohteessa on. Ole rohkeasti yhteydessä niin jutellaan lisää. (Huom! Koti/työpaikkakäynnit n. 50km säteellä Turusta.)

Hinnaston löydät kätevästi täältä

Lahja- ja sarjakorttikauppaan pääset -> täältä.

”U gotta get åf”

Yhteystiedot ›

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Varaa aika